Kocaeli merkezli başlatılan usulsüz dinleme operasyonlarında gözaltına alınan 11 polis memurunun yakınları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde önceki gün başlatılan ‘usulsüz dinleme operasyonu’ kapsamında, gözaltına alınan 11 polis memurunun yakınları akşam saatlerinde Kocaeli Emniyeti önüne gelerek gözaltında olanlara destek verdiler.

Gözaltında bulunan emniyet mensubu yakını Mustafa Akpınar, “Benim kardeşim gözaltına alındı. Üzgünüz ama devletimize istediği bir hesap varsa veririz. Bu devletin haini değiliz, bu devleti seviyoruz, milletimizi seviyoruz” dedi.

Gözaltına alınan polislerin avukatı Hüseyin Bacacı ise, “Belirtmek isteriz ki yapılan arama esnasında hiçbir şekilde suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır. Müvekkillerin bilgisayar ve dijital materyallerine el konulmuştur. Müvekkillerimiz vatanımıza milletimize hizmet ettikleri için görevlerini en iyi şekilde yaptıkları için mükafat için buradadırlar ve tarih bu durumu kaydetmektedir” şeklinde konuştu.

Mülki müfettişlerin raporları doğrultusunda, 2010-2014 yılları arasında Kocaeli’de usulsüz dinlemelerde bulundukları iddia edilen ve yapılan operasyonla gözaltına alınan 11 polisin Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği ve ifade alma işlemlerine başlandığı öğrenildi. İfadeleri alınan polislerin yarın sabah sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne çıkarılması planlanırken, ifade işlemlerinin uzaması halinde, polislerin adliyeye sevkinin gecikebileceği öğrenildi.