Üniversite Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi üzerinde 19 Şubat 2018 Pazartesi günü, 19 yaşındaki Burak Y. yönetimindeki 70 ED 543 plakalı hafif ticari araç, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımdaki 42 yaşındaki Ali Rıza Kuku'ya çarpmıştı. Araç altında kalan Kuku, kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesinde aynı gün içinde hayatını kaybetmişti. Hafif ticari araç sürücüsü Burak Y. ise gözaltına alarak tutuklanmıştı.

SÜRÜCÜ 3 AY SONRA SERBEST BIRAKILDI

Tutuklanan araç sürücüsü 3 ay sonra ilk celsede serbest bırakıldı. Olayın ardından 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü mahkemeye çıkan Burak Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANNE KUKU KARAMAN GÜNDEM GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Rıza Kuku’nun annesi 80 yaşındaki Makbule Kuku, Karaman Gündem Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette yaşadıkları acıyı aktaran anne Kuku, Ali Rıza’nın tek oğlu olduğu ve yaşlı anne ile babasının tek destekçisi olduğunu söyledi. Eşinin gözlerinin görmediğini, tüm ihtiyaçlarına Ali Rıza Kuku’nun yardım sağladığını belirten anne Kuku, çok acı çektiklerini vurguladı.

BAŞARILI OĞLU BUNALIMA GİRDİ

Anne Makbule Kuku, Mert adında bir torunu olduğunu, babasının vefatından önce okulunda çok başarılı olduğunu fakat babasının vefatı sonra bunalıma girdiğini, derslerindeki başarısının düştüğünü söyledi. Kuku, “Benim 13 yaşındaki çocuğumun suçu ne. Artık okula gitmemeye başladı. Hayatı karardı çocuğumun. Benim çocuğum bir çocuğunu yetim bırakmadı sadece, yaşlı başlı bir annesi ve babası da var.” dedi.

“SUÇLULARI ADALETSİZCE SERBEST BIRAKIYORLAR”

Anne Kuku sözlerine şöyle devam etti;

“Suçlular cezasını çeksin. Benim gibi Makbule’ler ağlamasın, Ali Rıza’lar da ölmesin. Benim çocuğumun kaldırımda durması suç mu! Suçluları adaletsizce serbest bırakıyorlar. Bu bizim zorumuza gitti. Adalet bu mu? Suçsuz yere ölenlerin anneleri hep benim gibi acı mı çeksin. Ölen çocuğumuza mı yanalım, sanık serbest bırakılıyor ona mı. Tahliye kararını duyunca kaynar sular boşaldı başımdan. Adalet buysa ben buna adalet diyemiyorum. Karaman halkı duysun sesimi, benim gibi haksızca yanmayan, ağlamayan kalmadı. Arasın herkes hakkını. Allah’tan başka kimseden korkmayın. Ben onların cezalandırılmasını istiyorum.”