Yılbaşında piyasaya sürülmeye hazırlanan çok miktarda kaçak içki İstanbul İkitelli’de ele geçirildi.

Kaçakçılık İhbar Hattı Alo 136’ya gelen bir bildirim sonucu, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Sanayi Sitesi’nde kaçak içki imalat ve satışı yapıldığı öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, ihbarda belirtilen iki işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

İçerisi görünmeyecek şekilde kepenkleri kapalı ve camları boyalı olan işyerlerinin boş olduğu tespit edilirken, kaçak içki üretildiği yönünde kuvvetli suç şüphesi oluşması ve suç delillerinin yok edilmesi ihtimali nedeniyle Savcılık’tan arama kararı alındı. 26 Aralık 2014 tarihinde gece saat 02:00’de kepenkleri ve kapıları çilingir marifeti ile açılarak girilen işyerlerinden birinin kaçak içki dolum yeri, diğerinin ise depo olarak kullanıldığı belirlendi.

Kaçak içkinin üretiminden, şişelenmesine, kapaklanmasından, bandrol üretimine ve bu bandrollerin uygulanmasına kadar tüm işlemlerin üretim tesisi tarzında tasarlanan içki dolum yerinde yapıldığı anlaşıldı. Depoda yapılan incelemede ise, yılbaşı öncesinde piyasaya sürülmeye hazır binlerce şişe kaçak içki ortaya çıkartıldı.

Her iki işyerinde yapılan aramada yerli ve yabancı markalarda toplam 10.012 şişe alkollü içki, tanklar içerisinde şişelenmeyi bekleyen 2.935 litre alkollü içki, 2 adet şişe kapaklama makinası, yerli ve yabancı tanınmış markalar adına düzenlenmiş 190.000 sahte etiket, yabancı menşeli ve TAPDK ibareli olmak üzere 64.000 adet sahte bandrol, 39 koli içerisinde on binlerce şişe kapağı, 3900 adet boş şişe ve 1 adet lazer hologramlı bandrol üretme cihazına el konuldu.

Operasyonda ele geçirilen şişeler üzerinde birçok tanınmış içki markasının etiketleri yer alırken, bandrol test cihazı ile yapılan testler neticesinde, şişeler üzerinde yer alan bandrollerin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) orijinal bandrolleri olmadığı anlaşıldı.

Söz konusu iş yerlerinde ele geçirilen sahte içkiler ve ekipmanların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 150 bin TL olduğu tespit edildi.

Firari olan işyeri sahibi hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili zanlıların yakalanması ve soruşturulması amacıyla başlatılan soruşturma genişletilerek devam ediyor.