Gürcistan İçişler Bakanlığı, Gürcistan Acara Cumhuriyeti Batum kentinde Leogrand otelde çıkan yangın sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, dün saat 21.00 sıralarında Gürcistan Acara Cumhuriyeti Batum kentinde Leogrand otelde yangın çıktığı ve 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlık hayatını kaybeden 11 kişiden 10’unun Gürcistan vatandaşı olduğunu 1’inin ise İran vatandaşı olduğunu açıkladı. Bakanlık 21 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Ayrıca hastaneden 3 kişinin taburcu edildiği diğerlerinin tedavisinin sürdüğü, yaralılar arasında 1 itfaiye kurtarma görevlisinin de olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı, yangının ilk çıktığı andan itibaren Acara İtfaiyesi kurtarma ekiplerinin tahliye işlemlerinde ve yangın söndürme esnasında seferber olduğunu belirtti. 120 itfaiye ekibinin yanı sıra yangın söndürme araçlarıyla olaya müdahale edildiği belirtildi. Bakanlık olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve hayatını kaybedenler için yas ilan edildiğini açıkladı.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ise Brüksel’de resmi temaslarını tamamlamasının ardından ilk olarak Batum’a gelerek yangının çıktığı oteli ziyaret etti. Başbakan Kvirikaşvili yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce, bu zor anlarda, Batum’da çıkan yangında ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Olay hakkında bir soruşturma başlatıldı. İlgili servisler, mümkün olduğunca çabuk yangının nedenini tespit etmek için harekete geçirildi. Bugün hepimiz hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve ailelerinin yanındayız. Bu trajediden sorumlu olanların hepsi cezalandırılacak” dedi.