Fatih’te bankadan para çeken iki genci takip edip, işyerlerinin önünde gasp eden Gürcistan uyruklu iki kişi, 70 kilometrelik alandaki kamera kayıtları incelenerek yakalandı.

Olay, 17 Aralık günü saat 14.00 sıralarında Fatih ilçesi Küçük Langa Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, N.K. (25) ve M.K. (26), Aksaray bölgesinde bulunan bir bankadan 40 bin dolar çekip, işyerlerine gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada iki genç, Küçük Langa Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin önüne geldiklerinde silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gaspçıları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda zanlıların olay yerine geldikleri araç plakasının çalıntı olduğu tespit edildi. Polis, zanlıların olay yerinden kaçış güzergahında bulunan 70 kilometrelik yol boyunca yer alan kamera kayıtlarını inceledi. İnceleme sonunda şüphelilerin Gaziosmanpaşa Küçükköy’de kaldıkları ev tespit edildi. 21 Aralık günü operasyon düzenleyen polis, Gürcistan uyruklu V.A. (33) ve D.C.’yi (43) yakaladı. Evde yapılan aramada 19 bin 700 dolar, 3 adet silah ve bu silahlara ait 28 adet fişek ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GASPÇILAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Silahlı gaspçılar, olaydan sonra güvenlik kamerasına da yakalandı. Görüntülerde zanlıların, gasp olayından sonra iki taksi değiştirdikleri, bir süre de yaya olarak yürüyerek uzaklaştıkları görülüyor. Şahıslar, çaldıkları paraların bir kısmıyla da benzincide alışveriş yaparken görüntüye yansıyor. 70 kilometrelik alanda yer alan güvenlik kameraları incelenerek yakalanan V.A. ve D.C., saklandıkları eve girerken de kameraya yakalanıyor.

Öte yandan, zanlıların saklandıkları eve düzenlenen baskın polis kamerasıyla da görüntülendi.