Sivas’ta hacdan döndükten sonra rahatsızlanan 83 yaşındaki kadın, ‘Mers’ şüphesiyle özel önlemler alınarak hastaneye kaldırıldı.

Suudi Arabistan’da hac farizasını yerine getirdikten sonra bugün memleketi Sivas’a dönen C.G. adlı yaşlı kadının rahatsızlanması üzerine sağlık ekipleri alarma geçirildi. Sivas Devlet Hastanesi acil servisine götürülen C.G. için acil servis önlem olarak boşaltılırken, hastaya özel kıyafet giyen sağlık ekipleri müdahale etti. Buradaki muayene işleminin ardından C.G. ambulansla Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerin ardından, yaşlı kadın özel güvenlik önlemleri alınarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Yaşlı kadından alınan kan örneği, ‘Mers’ virüsü taşıyıp taşımadığının belirlenmesi amacıyla Ankara’ya gönderildi.

Numune Hastanesi Yöneticisi Hilmi Ataseven, yaptığı açıklamada, "83 yaşında bayan hasta acil polikliniğimize geldi. Mers ön tanısıyla yönlendirildi. Hastanın mevcut şikayetleri ve fiziki muayenesi her ne kadar bu hastalığı düşündürse de bunu söylemek için henüz erken. Gerekli tedbirleri ve önlemleri alarak laboratuvar çalışmamızı yaptık. Alınan kan örneği gönderildi" dedi.