Hakkari’de iki katlı bir evde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Oğlunun evinin yandığını gören anne ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Yangın, akşam saatlerinde Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde bulunan evde meydana geldi. Kimsenin evde bulunmadığı bir sırada henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın kısa sürede büyüyerek evin çatı kısmına sıçradı. Mahalle sakinlerinin durumu itfaiye ekibine bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Emniyet mensupları ve mahalle sakinleri de itfaiye çalışanlarına yardım etti. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri her türlü ihtimale karşı mahallenin elektriklerini geçici olarak kesti. Yangın yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alınırken evde ise büyük maddi hasar meydana geldi. Evinin alevler içerisinde yandığını gören aile fertleri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Anne N.T. (60) fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Çocuğunun hastanede yatmasından dolayı aile olarak yanında bulunduklarını belirten ev sahibi Lezgin Taş, evlerinin yandığını yakınlarından öğrendiklerini söyledi. Kış ortasında evleri kullanılamaz hale gelen Taş Ailesi yetkililerden kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.