Hatay’ın Arsuz ilçesinde Suriyeli olduğu iddia edilen bir hırsız dehşet saçtı. Başını evinin kapısına vurarak etkisiz hale getirdiği genç kadının ellerini, ayaklarını ve ağzını bantlayan hırsız; 2 adet cep telefonu, 60 TL para ve imitasyon altınları alıp kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, Arsuz’un Karaağaç Mahallesi Yunus Emre Caddesi 295. Sokak’ta meydana geldi. Komşu ziyaretinden evine geçmek istediği öğrenilen 26 yaşındaki Esra Alkan Köybaşı, anahtarla evinin kapısını açarken arkadan kendisine yanaşan bir kişi tarafından başının kapıyı vurulması ile etkisiz hale getirildi. Evinde kimsenin olmadığı öğrenilen Köybaşı, çığlık ile komşularını sesini duyurmak isteyince Suriyeli olduğu iddia edilen hırsız tarafından önce ağzı, sonra ise elleri ve ayakları bağlandı.

Uzun boylu, esmer ve kirli sakallı olan şahsın kendisine sadece para dediğini anlatan Köybaşı, “Evimin kapısını açarken arkamdan gelen kişi önce kafamı evimin kapısına vurdu. Yere düştüğüm esnada ise beni tekmeledi. Evimin girişinde bulunan tornavida ile kendisine vurmaya çalıştım ancak bu defa beni tokatlamaya başladı. Daha sonra pencere kenarına gidip sesimi duyurmak istedim. O esnada ise beni saçımdan çekiştirdi. Astım hastası olduğum için bayılmıştım. Kendime geldiğimde ağzım, ellerim ve ayaklarım bağlanmıştı. Kendi imkanlarımla evimden dışarı çıkıp komşularıma haber verdim. Çantamda bulunan 2 adet cep telefonu ile 60 TL param ve imitasyon olan altınlarım çalınmış” dedi.

Yaşadığı dehşet dolu anları gözyaşları içerisinde titreyerek anlatan genç kadın, daha önce de komşularının evlerine hırsız girdiğini söyledi. Kendisini darp eden hırsızın Suriyeli olduğunu iddia eden genç kadın, verdiği eşkalin robot resminin çizilmesi için Arsuz Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep’e gönderildi.