Bursa’nın İnegöl ilçesinde aynı gün içerisinde, birisi hayvan hastanesi olmak üzere üç ayrı yangın çıktı.

Sinanbey Mahallesi Zafer Caddesi üzerindeki Hayvan Hastanesi’nde yangın çıktı. Piknik tüpünün üzerinde unutulan yemeğin anda alev alması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale etti, bir yandan da hastane içerisinde bulunan evcil ve yabani hayvanları tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahale sonucunda içerisinde tilkinin yanı sıra evcil olmak üzere 15 hayvan telef olmaktan son anda kurtarıldı. Kısa sürede söndürülen yangında hastanede büyük maddi hasar oluştu.

Bu arada, Yeniceköy Mahallesi’nde 3 katlı binanın çatısında da yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin fark edip haber vermesi üzerine olay yerine iki araçla gelen itfaiye ekipleri, çatıdaki yangına dört bir yandan müdahale ederek alevleri kontrol altına aldıl. Çatı tamamen yandı.

Öte yandan Hamidiye Mahallesi Hastane Caddesi’nde 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangın ise mahalle sakinlerini korkuttu. . Yan binanın çatısına da sıçrayan yangını fark eden komşuların haber vermesi üzerine 4 araçla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Söndürme çalışmaları sırasında emniyet ekipleri vatandaşların binaya yaklaşmasını engellerken, bazı vatandaşlar ise yangını evlerinin balkon ve pencerelerinden seyretti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında ise Hastane Caddesi trafiğe kapatıldı. Binanın çatısı kullanılamaz hale gelirken, her üç yangınla alakalı tahkikat sürüyor.