Filistin’in El Halil şehrinde 25 Şubat 1994’te, Hazreti İbrahim Camisi’nde sabah namazında gerçekleştirilen ve 30 Filistinlinin öldürüldüğü, 150 kişinin yaralandığı katliam bugün El Halil’de lanetlendi.

Yüzlerce Filistinli El Halil’deki Hz. İbrahim Camisi’nde yapılan katliamı protesto etmek ve lanetlemek için cuma namazından sonra sokaklara döküldü.

Olay, 25 Şubat 1994 tarihinde Ramazan ayının 15’inci gününde sabah namazında Siyonist Baruch Goldstein’in Hazreti İbrahim Camisi’nin içine girerek sabah namazı kılan Müslümanlara ateş açmasıyla başladı. Bu katliamdan sonra cami, İsrail güçleri tarafından ibadete kapatıldı, açıldığı zaman da bir tarafı Müslümanlara diğer tarafı da Yahudilere tahsis edilerek ikiye bölündü.

Yüzlerce Filistinli, 1994’daki katliamdan sora trafiğe kapatılan Bab El Zaviye yakınındaki Şuheda sokağının yakınında bulunan Şeyh Ali El Bekaa Camisi’nde cuma namazını eda ettikten sonra sokaklara çıkarak, Şuheda caddesinin trafiğe açılmasını isteyen gösteriler yaptı. İsrail güvenlik güçleri ise, göstericilerin üzerine ses ve gaz bombası attı.