Pendik’te lise öğrencisi Helin Palandöken’i okul çıkışı pompalı tüfekle öldüren sanık Mustafa Yetgin’in yargılanmasına başlanacağı duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Baba Nihat Palandöken, “Kızım hayatının baharında bir katil tarafından acımasızca katledildi. Bizim acımız son olsun” dedi.

Pendik’te lise öğrencisi Helin Palandöken’i okul çıkışı pompalı tüfekle öldüren sanık Mustafa Yetgin’in yargılanacağı duruşma öncesinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önünde C Blok -1’inci katta basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Helin Palandöken’in babası ile kadın meclis üyeleri ve Helin Palandöken’in yakınları, sınıf arkadaşları da katıldı.

“Bizim acımız son olsun”

Baba Nihat Palandöken, “Bizim acımız son olsun” diyerek, “Kızım hayatının baharında bir katil tarafından acımasızca katledildi. 127 gündür acımız hiç dinmedi. Helin bir daha gelmeyecek bunu biliyoruz. Bizim acımız son olsun istiyoruz. Her yerde peynir ekmek gibi silahlar satılıyor. Bireysel silah terörü son bulsun. Mahkemede çıkacak kararın tüm ülke insanlığına örnek olmasını istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze İlgezdi, “Bugün bireysel silahlanma ve erkek şiddetine kurban verdiğimiz Helin kardeşimiz için Helin canımız için buradayız. Helin o şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden tek mağdur değil. Daha katili ceza almadan en az o günden bugüne 100 kadınımızı daha kurban verdik biz bunu biliyoruz ve kadınları ezen, ötekileştirien, yok sayan, eve tıkan zihniyetin, erkek şiddetine ve bireysel silahlanmayı nasıl ödüllendirdiğini hep birlikte görüyoruz ve şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

Helin Palandöken’in yakın arkadaşı, mahkemeden adalet beklediğini belirterek, “Bugün Helin’e destek olmak için geldik. Ölen sadece Helin olmadı. Ailesi, arkadaşları, yakınları da öldü. Keşke olay günü orada olsaydım” diye konuştu.

Ardından kalabalık grup duruşmaya katılmak için adliyeye girdi.