KARAMAN’DA HİDROLİK PLASTİK FABRİKASINDA BÜYÜK YANGIN

KARAMAN’da Organize Sanayi Bölgesinde gece saat 02.30 sıralarında meydana gelen yangında, bir Hidrolik Plastik Köpük Fabrikası yanarak kül oldu.

Edinilen bilgilere göre, henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangında, alevlerin birden plastik köpük deposunda büyümesi üzerine Karaman itfaiyesi yangın yerinde söndürme çalışması başlattı.

BÖLGELERDEN TAKVİYE SÖNDÜRME ARAÇLARI GELDİ
 Fabrikada yangının kontrol altına alınamaması üzerine Karaman İtfaiye Müdürlüğü, İlçelerden ve Konya’dan takviye söndürme araçları istedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, diğer yandan fabrika önünde bulunan 50 tonluk Hidrolik Yakıt Tankının da alevlere maruz kalmaması için itfaiye araçları tankı soğutma çalışmalarına ağırlık verdi.

KARAMAN VALİSİ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Yangın yerinde fabrikada gece görevlileri ve bitişiğinde bulunan fabrikadaki bir çok işçi, güvenlik bakımından tahliye edilirken, dumandan etkilenen görevlilerde 112 sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Karaman Valisi Murat Koca ve İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’de yangın yerine gelerek birebir yangın söndürme çalışmalarını koordine ettiler.

Olay yerine gelen işyeri sahipleri fabrika yangınında şok yaşarken, Hidrolik yakıt tankının patlamaması için yoğun çaba harcanıyor. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

YANGINA GEÇ MÜDAHALE EDİLDİĞİ İDDİASI
Yangını ilk görenlerden fabrika bekçisinin iddiasına göre, hemen OSB itfaiyesine aradığı ancak telefonun sürekli meşgul olduğu için ihbarda bulunamadığını ve Karaman İtfaiyesininde ihbardan çok sonraları intikal ettiğini iddia etti.