Balyoz Davası’nda tanık olarak ifade veren eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz planını daha önce hiç duymadığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden başlayan Balyoz Davası’nda ilk olarak eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök dinlendi. Mahkemeye tanık olarak yaklaşık 15 dakika ifade veren Özkök, ismi okunan Balyoz sanığı generallerden Çetin Doğan, Bilgin Balanlı, Hasan Iğsız, Engin Alan, İbrahim Fırtına, Kadir Sağdıç, Mehmet Otuzbiroğlu, Özden Örnek ile emekli Albay Dursun Çiçek’i tanıdığını ifade etti.

Özkök, Mahkeme Başkanının, “Balyoz, Çarşaf, Oraj ve Suga gibi planlardan bilginiz var mı” sorusu üzerine, “Bu planların hiçbirini duymadım. Balyoz’u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanıydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi” şeklinde konuştu.

Özkök, “Kulaktan dolma bilgileri kim söylüyordu” sorusuna ise, “Basından duyuyordum. İmzasız ihbar mektupları geliyordu. Bu mektuplar askeriye dışından geliyordu” şeklinde yanıt verdi.

İfadesinin sonunda mahkeme sanık ve avukatların Özkök’e sorularının olup olmadığını sordu. Herhangi bir sanık ya da avukat, Özkök’e soru sormadı.