Eskişehir’de girdiği iş yerinde yaklaşık 50 dakika duran hırsız, güvenlik kamera sisteminin iş yeri sahibine gönderdiği mesaj sayesinde polis ekipleri tarafından işletmenin arşiv bölümünde saklanırken suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Akarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan zemin etüt çalışmaları yapan bir işletmenin ilk önce kapısını zorlayan kar maskeli hırsız, ardından ikinci katına doğalgaz borusundan çıktı ve camın çerçevesini sökerek içeri girdi. Saat 03.00 sıralarında işyerine giren hırsız içeride bulduğu 5 adet bilgisayar, 5 adet cep telefonu ve 2 adet fotoğraf makinesini içeri girdiği pencerenin önüne koyarak aşağı indi. Bu sırada hırsız bulduğu bin TL parayı da aldı. Hırsızın içeride dolanması ve içerideki çelik kasayı açma mücadelesi ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bu sırada güvelik sistemi tarafından iş yeri sahibine uyarı mesajı gönderildi. İçeride bir kişinin olduğunu gören iş yeri sahibi ise durumu polis ekiplerine bildirdi.

50 DAKİKA İÇERİDE KALAN HIRSIZ ARŞİV BÖLÜMÜNDE YAKALANDI

Polis ekipleri ise ihbar üzerine işyerine gelerek çevrede hırsızın kaçmaması için önlem aldı. İşletme sahibinin kapıyı açmasıyla içeriye giren polis ekipleri, yaklaşık 50 dakika içeride kalan hırsızı arşiv bölümünde yakalayarak gözaltına aldı. Hırsızın yakalanarak işletmeden çıkarılması da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Gözaltına alınan şüphelinin ifadesi alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.