Sakarya’nın yeni yerleşim bölgesi olan Yenikent’te bir gecede üç otomobile giren hırsızlar, teypleri çalarak kayıplara karıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise otomobillerine dadanan hırsızlardan bıktıklarını söyledi.

Sakarya’nın yeni yerleşim bölgesi olarak görülen Yenikent’in en büyük yerleşkesinden biri olan Karaman Mahallesi 1485 Ada küme evlerinde kimliği belirlenemeyen hırsız veya hırsızlar, bir gecede aynı yöntemi kullanarak üç otomobilden teypleri çaldı. Hırsızlık olayı, sabah saatlerinde gelini ve torununu evden almaya gelen emekli Fuat Topbaşlı’nın oğluna ait otomobilin camının olmadığını fark etmesiyle ortaya çıktı. Polis ekiplerine haber verilmesi üzerine aynı sokakta iki otomobilin daha aynı yöntemler kullanılarak soyulduğu fark edildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, teyp hırsızlarının yakalanması için çalışma başlattı.

Daha önceden de yaşadıkları bölgede bu tip hırsızlık olayları ile karşılaştıklarını ifade eden Fuat Topbaşlı, “Hep duyuyorduk, şimdi bizim başımıza geldi. Otomobilimde değerli eşyalar vardı alınmamış. Camı kesmişler ve otomobile girmeden teybi yerinden çıkarmışlar. Sanki sipariş üzerine yapılıyormuş gibi. Hırsızlık olaylarından bıktık artık” dedi.