Bu haberi ve içeriğini birçok Karamanlı ilk defa okuyacak. Birçok mağdur vatandaş ise karşı karşıya kaldıkları durumdan biçareler.  Son günlerde polis ve acil doğal gaz ekipleri bu hırsızlık vakasından çokça ihbar almaya başladı. Hırsızlar evlerin girişlerinde bulunan doğal gaz kutularının içerisinde bulunan 20-25 cm uzunluğunda ki piyasa değeri 15 TL olan bakır çubukları çalmaya başladı. En son vaka Gazi Dükkan Mahallesi Hüseyin Avni Bey Caddesi 31 numaralı iki katlı evde meydana geldi. Ev sahipleri bahçelerinde bulunan 3 şahsın doğal gaz kutularının yanında bir şeylerle uğraştıklarını fark etti. Şahıslara ne yaptıkları sorulmasıyla hırsızlar hemen otomobilleriyle olay yerinden uzaklaştı. Plakası alınan zanlılar emniyet yetkililerince arama çalışması başlatırken, olay yerine gelen Karamangaz acil doğalgaz yetkilileri, bakır çubuğun olmadığının tespitini yaptı. Yetkili Kadir Büyüktaran;’’Son günlerde bu hırsızlık ihbarını sıkça almaya başladık. Daha önce iki küçük yaşta çocuk bunu yapıyordu. İlk defa yetişkinlerin bu hırsızlığı yaptığını öğrendik. 20-25 cm uzunluğunda, değeri 15 TL civarında olan bu bakır çubuklar doğalgazın topraklamasını yapıyor. Sökmeye çalışanlar içinde elektrik çarpma riski de taşıyor. Bu çubukları tekrar satmaya çalışsalar bile çok cüzi ücret alacaklardır. Niye bu hırsızlığı yaptıklarını anlam veremiyoruz,’’dedi. Ayrıca yetkililer vatandaşların doğal gaz kutularını da kontrol etmelerini de istedi.

Hırsızlık yapılan evin sahibi şikâyetçi olduktan sonra, olay yeri inceleme ekibi çalışmalarını yaptı.

HIRSIZLAR TAKİP SONUCU YAKALANARAK TUTUKLANDI
Karaman'da doğalgaz kutularındaki bakır çubukları çaldıkları öne sürülen 3 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Gazi Dükkan Mahallesi'ndeki bir evin önünde bulunan doğalgaz kutusunu sökmeye çalışan kişileri gören mahalleliler, durumu polise bildirdi.

Emniyet güçleri olay yerinde yaptığı çalışmada Doğalgaz kutusundaki bakır topraklama çubuklarını söken A.Y. (42), oğlu H.Y. (17) ile İ.H. (32)' yi kısa sürede yakalandı.

Bu yöntemle çok sayıda bakır çubuk çaldıkları öne sürülen ve gözaltına alınan zanlılardan, adliyeye sevk edilen A.Y. tutuklandı. H.Y. ve İ.H. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.