SANAYİ’YE BOŞ GİREN TRAKTÖR, RÖMORKLA ÇIKTI

Karaman’da yeni sanayi sitesinde esnaf, hırsızlık olaylarına karşı güvenliğin artırılmasını istedi. Sanayiye boş gelen kimliği belirsiz bir hırsızın kullandığı traktör, römork takıp dolu çıkması ve hırsızlık olayının görüntülerde soğukkanlı işlenmesi sanayi esnafını tedirgin etti.
Gece yarısı bir traktörle sanayiye giren bir hırsız, tabiri caizse elini kolunu sallaya sallaya esnafın römorkunu çalarak kayıplara karıştı. O an başka bir işyerine ait olan güvenlik kamerasına böyle yansıdı.
Karaman Yeni Sanayi Sitesinde, torna, tesviye ve tarım aletleri ve makinaları yapan Eren Tarım Aletleri adlı işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı, sanayi esnafını tedirgin etti.  Yaptığı traktör römorklarını işyeri önünde park halinde duran Nuri Eren’e ait bir römork, traktörle gelen kimliği belirsiz bir kişi yada kişiler tarafından çalındı. Ertesi gün römorkun çalındığını fark eden Nuri Eren, güvenlik kamerası görüntülerini izleyince şoke oldu. 
6, 7 bin TL’lik maddi bir kayba uğrayan Eren; “Görüntülere bakın. Çok rahat geliyor. Ve Römorkun Ok’u takılıp çok rahat çalınıyor. Sanki babasının malını götürüyor. Polise başvurdum. Umarım bir an önce bulunur.”dedi.
Öte yandan sanayi esnafları da sanayi bölgesi giriş ve çıkışlarına gerekirse güvenlikli bir kapı ve yeterli güvenlik kamerası sistemi talep ederek bu konudaki sıkıntılarını da dile getirdi.