Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Huzur 41 Uygulamasında kurallara uymayan sürücülere binlerce lira ceza kesilirken, aranması olan 17 şahıs da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli’nde eş zamanlı olarak 14 Şubat Çarşamba günü Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Huzur 41 Uygulaması’ yapıldı. Uygulama terörist başı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü olması sebebiyle, terör örgütlerinin provakatif eylemlerini engellemek amacıyla yapıldı. Uygulamada vatandaşların güvenliği ve toplum huzurunun sağlanması amacıyla Asayiş, Çevik Kuvvet, Deniz Limanı, Güvenlik, Uyuşturucu ile Mücadele, Siber Suçlar ile Mücadele, TEM Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli 88 ekip ve 589 personel görev aldı.

Ekipler tarafından yapılan uygulamalarda sabit yol uygulamasında kontrolü yapılan 1001 araçtan 65’ine 47 bin 857 TL adli para cezası uygulandı. 3 araç ise trafikten men edildi.

Kimlik kontrolü yapılan 3 bin 631 şahıstan aralarında çocuğun soy bağını değiştirmek, uyuşturucu madde bulundurmak, kayıp şahıs, yoklama kaçağı gibi suçlardan aranan 17 şahıs yakalandı. Şahıslara yapılan üst aramalarında ise bir kişide 1 gram esrar ele geçirildi. Ayrıca kontrol edilen 121 işyerinden 5’ine ruhsatı bulunmadığından dolayı idari işlem yapılmak üzere tutanak tutuldu.