Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder’in içinde bulunduğu makam aracının, kimliği belirsiz silahlı kişilerce Tendürek Geçidi’nde durdurulduğu ileri sürüldü.

Önder, yaptığı basın açıklamasında gece saatlerinde Iğdır’a dönüş yaptıkları sırasında Tendürek Dağı mevkiinde başka bir aracın önlerini kestiğini ve içinden çıkan 3 sivil giyimli kişinin silahlarıyla aracına geldiğini belirtti. Silah zoruyla araçtan indirildiklerini ve araç araması yapıldığını belirten Önder, "34 plakalı beyaz bir sivil araç yolumuzu kesti. Araçtan inen kişiler, ellerinde bulunan silahları araca doğrultarak bize doğru geldiler. Silahları bize doğrultarak araçtan inmemizi istediler. Belediye başkanı olduğumu söylediğim halde silahlarını indirmediler" ifadelerini kullandı.

Önder, kimliği belirsiz kişilerin daha sonra araçlarına bindiklerini ve uzun bir süre kendilerini takip ettiğini anlatarak, bölgede daha önce polis ya da jandarma ekiplerinin hiç arama yapmadığına işaret etti. Önder, "Tamamen kontra tipi bir saldırıydı. Bu saldırını bize yönelik ciddi bir gözdağı olduğunu düşünüyorum. Belki de araç kalabalık olmazsa çok farklı şeylerle de karşılaşabilirdik. Bu bize 90’lı yılları hatırlatıyor. Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Önder, bulundukları aracın üzerinde resmi yazı ve plaka bulunduğunu belirterek buna rağmen böyle bir olayla karşılaştıklarını da sözlerine ekledi.