Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde, mahkemenin erteleme kararına rağmen bir akaryakıt istasyonunu mühürlemek isteyen zabıta ekipleriyle çalışanlar arasında arbede çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Tuzluca Belediyesi’nin şikayeti üzerine istasyonun bulunduğu arazinin imar yapısına ilişkin başlatılan adli sürecin ardından kapatılma kararı çıktı. Bunun üzerine istasyon sahiplerinin yaptığı itirazı değerlendiren idare mahkemesi, belediyenin arazi yapısına ilişkin eksik belge gönderdiğini tespit etti. Erteleme kararına rağmen mühürlemek isteyen Tuzluca Belediyesi zabıta ekipleriyle, istasyon çalışanları arasında arbede çıktı. Çıkan arbede, polis tarafından daha fazla büyümeden engellendi.

Arbedenin ardından istasyon sahipleri, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Tuzluca Cumhuriyet Savcılığı da belediyenin istasyonu mühürleyemeyeceğini bildirdi.

İstasyon sahibi Cüneyt Türkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede iki istasyon bulunduğunu ve diğer istasyonun da Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin’in akrabalarına ait olduğunu söyledi. Yılbaşında ilçedeki kurumların akaryakıt ihalesine çıktığını vurgulayan Türkan, "Belediye başkanı da akrabasının istasyonunu bu ihalelerde öne çıkarmak için bize gözünü dikti. Tamamen hukuksuz bir şekilde bu istasyonu kapatmak istiyorlar. Bu şekilde kendi istasyonları istediği fiyata ihaleleri alacak. Bunlar mahkemenin verdiği kararı tanımıyorlar. Yaptıkları tamamen hukuksuz bir uygulama, bu hukuksuzluğa engel olacağız" dedi.

Mahkemeye eksik belge gönderildiğini belirten Türkan, "Mahkemeye gönderilen belgeler arasında 2012 yılına ait belediye meclis kararı yok. Bu kararda sorunlar halledilmiş. O belgeyi gönderseler mahkemeye kapatma kararı çıkmayacak. Bunun için de adaleti yanıltıyorlar. Tek amaçları, bu istasyonu kapatmak ve kendi istasyonlarına rant sağlamak. Burayı mühürleseler tazminat davası açar, hakkımızı alırız. Ama bu tazminatı belediye başkanı kendi cebinden değil, belediyenin kasasından verir. Yani bu halkın parasıyla hukuksuzluk yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

DBP’li Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Gültekin ise, mahkemece kendilerine gelen karar doğrultusunda iş yerine ihtarname gönderildiğini, iş yerinin de bu doğrultuda mühürlemek için girişimde bulunulduğunu, tekrar yeni alınan bir durdurma kararı ile mühürlemeyi durdurduklarını söyledi.