Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde 4 Nisan 2014 tarihinde Kızılırmak Nehri kenarında içerisinde intihar notu olan aracı bulunan iş adamı Emin G., polis ekiplerince yakalandı.

Gülşehir ilçesinde, Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin G.’nin yakınlarının kayıp başvurusu üzerine arama çalışması başlatan polis ekipleri, iş adamının aracını 4 Nisan 2014 tarihinde Kızılırmak kenarında terk edilmiş bir vaziyette bulmuştu. Araç içerisinde bıraktığı intihar mektubunda kendi el yazısı ile, “Bu dünyaya çıplak geldim çıplak gideceğim” yazıp ayağına taş bağlayıp Kızılırmak Nehri’ne atlayarak intihar edeceğini belirten evli ve 2 çocuk babasının cesedine ulaşılamamıştı.

Olayın ardından Emin G.’nin, başkanı olduğu birliğin koyun-keçi destekleri kapsamında üreticilere ödenmesi gereken 780 bin lirayı bir hafta önce hesabına aktardığı bilgisine ulaşan savcılık, Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevlerinin yanı sıra çeşitli ticari faaliyetlerde de bulunan iş adamının kaçırılmış olabileceği veya intihar süsü vererek kendinin kaçabileceği ihtimallerini değerlendirerek olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda bir süre önce Emin G.’nin Nevşehir’deki evinde saklandığı bilgisine ulaştı. Emin G.’nin Ragıp Üner Mahallesi’nde bulunan evine gece saatlerinde giden polis ekipleri, şahsı burada yakaladı. Emin G.’nin evinde yapılan aramada zimmetine geçirdiği iddia edilen 780 bin TL’ye ise ulaşılamadı.

İş adamının emniyetteki ilk ifadesinde aracına intihar mektubu bıraktıktan sonra intihar etmekten vazgeçtiğini ve çeşitli illerde saklandığını söylediği öğrenildi. Saklandığı sırada kendisine H.K. ve C.Ç. isimli kişilerin yardımcı olduğunu söyleyen Emin G.’nin ifadesi üzerine her iki şahıs da yakalandı.

Emin G., H.K ve C.Ç., emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.