Eski AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter’dan hakaret etmek suçlamasıyla tutuklanmasına avukatı Sema Aydın itiraz etti.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne İşbaşaran’ın avukatı Sema Aydın tarafından sunulan itiraz dilekçesinde, tutuklama kararının usul ve yasaya aykırı olması sebebiyle düzeltilmesi talep edildi. Dilekçede, mahkemenin tutuklama gerekçeleri olarak saydığı nedenlerin kanunda sayılan matbu ifadeler olduğu belirtilerek, “İçeriği hiçbir şekilde somut, kesin ve inandırıcı delillerle desteklenememiştir. Soyut, varsayıma dayalı ve matbu gerekçelerle şüpheli hakkında tutuklama kararı verilemez’’ denildi.

"SİLİNMİŞ TWEETLERİN GÖRÜNTÜSÜ 6 SAAT SONRA NASIL ALINIR"

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin İşbaşaran hakkında verdiği tutuklama kararının somut ve geçerli bir nedene dayanmadığının iddia edildiği dilekçede, "Şikayete konu tweetlerin şüpheli tarafından atılıp hemen silinmiş olduğu iddia edilmektedir. Ekte sunduğumuz bahse konu olan tweetler incelendiğinde ekran görüntüsü 6 saat önce atılmış olduğu ibaresi bulunmaktadır. Biran için şüphelinin bu tweetleri atmış olduğu varsayılsa bile silinmiş olan tweetlerin görüntüsü 6 saat sonra nasıl alınabilmektedir. Bu durum yapılan işin müvekkili karalamaya yönelik olduğunu ve Twitter hesapları tarafından manipule edildiğini göstermektedir’’ ifadelerine yer verildi.

"70 BİN TAKİPÇİSİ OLAN İŞBAŞARAN’IN NEDEN SADECE BİR ADET EKRAN GÖRÜNTÜSÜ VAR"

İtiraz dilekçesinde "Müvekkilin tweetlerine eklemeler yapılarak retweetlenmiştir. Bu görüntüler sadece fotoğraflardan ibarettir. Kaldı ki Twitter’da 70 binin üzerinde takipçisi olan müvekkilin hakaret ettiği iddia edilen tweetten neden bir adet görüntüsü bulunmaktadır" denildi.

Dilekçede, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İşbaşaran’ın cep telefonu üzerinde yapılan inceleme raporunun “Twitter yazışma kayıtları taratılmış ancak soruşturma konusu ile ilgili herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır’’ sonucuna değinilerek, İşbaşaran’a uygulanan tutuklama kararının düzeltilmesi ve mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol ya da kefaletle salıverilmesi talep edildi.

Anadolu Adliyesi’nde hakkındaki bir yakalama kararı üzerine cumartesi gecesi gözaltına alınan eski AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Beyoğlu Polis Merkezi’nde iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter üzerinden hakaretler etmişti. Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapılan İşbaşaran, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi’ne gönderilmişti.