Ankara’nın Altındağ ilçesinde TIR’dan bir işyerine malzeme indiren işçiler, silahlı şehir magandalarının saldırısına uğradı.

Olay, Ankara’nın Altındağ ilçesi Sakarya Mahallesi 236. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, çalışanlar 06 EY 4254 TIR’dan depoya malzeme indirmeye başladı. Bu sırada deponun yanından bir kişinin geçtiğini gören işçiler, nereye gittiğini sordu. Bunun üzerine şahıs, küfür ederek çalışanları tehdit etti. Şahıs, belinden çıkardığı silahı çalışanlara doğrultarak duvarın kenarına topladı. İşçilerden biri ise, TIR’ın dorsesinden şahsı silahı indirmesi için ikna etmeye çalıştı. Şahsın dalgınlığından yararlanan çalışanlar, depoya girerek kapıyı kapattı. Telefonla arkadaşlarına haber veren şahıs, arkadaşlarının gelmesiyle birlikte TIR’a silahla ve taş atarak saldırdı. TIR’ın kabininde uyuyan sürücü, cama gelen taşları görünce TIR’dan inerek depoya kaçtı. Depoda bulunan işçiler polisi aradı. Olay yerine gelen çok sayıda polis, şahısların yakalanması için operasyon başlattı. Şahısların silah kullanmasına karşı çelik yelek giyen polis ekiplerince 3 kişi üzerlerindeki bıçakla yakalanırken, 1 kişi ise kaçmayı başardı. Polis, olay yerinde boş mermi kovanları buldu.

TIR’ın şoförü, şahıslar ile daha önce husumetlerinin olmadığını söyleyerek, “Arkadaşlarıma silah çekince kaçmak zorunda kalmış. TIR’ın içinde uyuyordum. Sesi duyunca aşağıya indim. Arabaya silah ve taşlarla saldırmaya başladılar. Husumetimiz yok, şahısları ilk defa görüyoruz” dedi.

Polis 3 şüpheliyi ifadeleri alınmak üzere karakola götürürken, kaçan bir kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.