İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı, Esenyurt’taki polis araçlarına da bombalı ve silahlı saldırı düzenlediği iddiasıyla yargılanan DHKP/C terör örgütü üyesi Şerif Turunç, ağırlaştırılmış müebbet ve 79 yıl hapse mahkum edildi.

DHKP/C terör örgütü üyesi Şerif Turunç’un Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne 20 Ocak 2017’de roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği ve 21 Ocak 2017’de Esenyurt’ta resmi polis aracına yapılan bombalı saldırıların faili olduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Şerif Turunç getirilirken, Baro’dan atanan bir avukatı da salonda hazır bulundu. Sanık Şerif Turunç, kendisini savunan avukatının salonda olmadığını belirterek süre isterken, mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Turunç’u, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığı ayrıca iki kez “Tasarlayarak kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürmeye teşebbüs”, “izinsiz nitelikte silah taşımak” “niteliksiz tabancayı izinsiz taşımak”, “resmi belgede sahtecilik”, “Yetkili makamlardan gerekli izni almaksızın nakletmek veya muhafaza etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 79 yıl hapse mahkum eden mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdiği Turunç’un “Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması” suçundan ise beraatine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Şerif Turunç’un 3 kez “tasarlayarak kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle olası kastla öldürmeye teşebbüs”, 2 kez “Genel güvenliğin tehlikeye sokulması”, 2 kez “Devlet malına zarar vermek”, “Cebir ve şiddet kullanarak TC Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “İzinsiz roketatar silahı taşımak”, “Örgüt faaliyeti çerçevesinde silah ve patlayıcı madde bulundurmak, kullanmak”, “izinsiz niteliksiz silah taşımak”, “Yetkili makamlardan izin almaksızın patlayıcı madde nakletmek veya muhafaza etmek”, “Sahte nüfus cüzdanı düzenlemek”, “Başkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 84 yıldan 149 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şerif Turunç , olaydan sonra yakalanmış, 27 Ocak 2017’de çıkarıldığı mahkemede her iki eylemi kendisinin gerçekleştirdiğini kabul etmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan Turunç, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.