Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Değirmendere’de bulunan bir sitenin istinat duvarı, önünde bulunan binaların üzerine devrildi. Devrilen duvarın yıktığı bir odada uyuyan bebek şans eseri yıkıntıların arasından sağ kurtuldu.

Gölcük Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi Sokak’ta bulunan Deniz Yıldızı Sitesi’nin yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki istinat duvarı büyük bir gürültüyle Şüra 2 Sitesi’nin üzerine çöktü. Evlerde bulunan vatandaşlar panikle evlerinden dışarı çıkarken olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken site sakinleri panik yaşadı. Polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken binalara hiç kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken, duvarın yıkıldığı alandaki 20 daire güvenlik açısından boşaltıldı.

Yıkılan duvarın altında oturan ev sahiplerinden biri içeride bulunan eşi ve bebeğini dışarı çıkarttı. Annesinin kucağında devrilen duvarın yıktığı odada bulunan ve şans eseri yaralanmadan kurtarılarak dışarıya çıkartılan bebek olayın şokuyla ağlamaya başladı. Bebeğinin ağladığını gören anne ise bebeğine sarılarak ağladı. Bina sakinleri daha önce defalarca kez istinat duvarının yıkılabileceği konusunda belediye yetkililerini uyararak önlem alınmasını istedikleri ancak hiçbir önlem alınmadığını söylediler.

Üzerine istinat duvarı yıkılan dairelerde maddi hasar meydana geldi. Öte yandan istinat duvarı yıkılan site sakinleri ile duvarı binalarının üzerine devrilen daire sakinleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. İstinat duvarında zaman zaman çöküntüler devam ederken belediye ve itfaiye ekipleri yıkılan duvarın kaldırılması için bölgede çalışma başlattı.