Trabzon’da fuhuş yaptığı için gözaltına alınan Azeri uyruklu kadını sınır dışı etmekle tehdit ederek karşılığında cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen Jandarma Binbaşı H.B.K., yargılandığı mahkemece rüşvet suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, ’rüşvet’ aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı H.B.K. (39) ile Azeri uyruklu Aysel Novruzova (27) katılmazken, diğer sanıklardan emekli uzman çavuş M.Ö. ile avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Avukatı Ali Çakmak, azeri uyruklu kadınla tehdit ederek cinsel ilişkiye girmekle suçlanan H.B.K’nın suçunun, rüşvet suçunun unsurlarını oluşturmadığını, özel hayatına dikkat etmediği için disiplin suçu olduğunu belirterek berat talebinde bulundu. Avukat Çakmak, diğer sanık M.Ö.’ye yönelik delillerin hukuka aykırı toplandığını öne sürerek mahkeme heyetinden beratını istedi.

Mahkeme heyeti, oy çokluğu ile Binbaşı H.B.K’yı önce ‘Rüşvet’ suçundan 4 yıl hapis cezasına, ardından da sanığın mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurarak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırdı.

Mahkeme heyeti, davada ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçuyla yargılanan emekli uzman çavuş M.Ö.’nün ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Öte yandan binbaşı H.B.K, soruşturma ve yargılama süreci nedeniyle bir süre önce Trabzon’dan Bingöl’e tayin olmuş ve burada da açığa alınmıştı.