Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde çiftçilerin korkulu rüyası olan trafo hırsızları, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği gece yarısı operasyonu ile yakalandı.

Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi’nde 3 ayrı çiftçiye ait sulama kuyusundaki trafoyu çalan 2 hırsız, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Doğan Mahallesi’nde tarla sulamada kullanılan sondaj kuyularının trafoları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Çiftçilerin ihbarı üzerine bölgeye giden Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, yaptıkları ilk incelemede 3 çiftçiye ait trafonun çalındığını tespit etti. Hırsızları yakalamak için geniş çaplı çalışma yapan Jandarmanın sıkı takibi, önceki akşam sonuç verdi. A.C. ve A.K. isimli şahıslar, çaldıkları trafoları parçalamak için, Doğan Mahallesi’ne bağlı Dikili mevkiinde bulunan çöplük alanına gitti. Kendilerini bekleyen Jandarmadan habersiz şekilde bölgeye gelen A.C. ve A. K., yapılan baskınla gözaltına alındı. Şahısların, trafo parçalarını taşıdıkları 06 EYR 58 plakalı otomobile de el konuldu. Şahısların, trafolardan çıkardıkları bakır ve diğer değerli malzemeleri tartmak için tartı aleti taşıdıkları da belirlendi.

Trafo hırsızları, Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer yandan, on binlerce liralık zarara uğrayan çiftçiler, bölgede sıkça yaşanan trafo hırsızlıklarının faili oldukları iddia edilen 2 şüphelinin yakalanmasının, kendilerine rahat bir nefes aldırdığını kaydettiler. Çiftçiler, Jandarmayı da başarılı operasyonundan dolayı kutladılar.