Denizli’de birçok ilçede ve mahallede yaşanan hırsızlık olayları Denizli İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından yapılan operasyonla aydınlatıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

Denizli’de turizm bölgeleri başta olmak üzere ilçe ve mahallerde yaşanan hırsızlık olaylarını aydınlatmak için operasyon başlatan İl Jandarma Komutanlığı, uzun bir araştırma sonucu birçok hırsızlık olayını aydınlattı. Hırsızlık olaylarının yaşandığı otel, ev, işyeri ve otomobiller üzerinde deliller toplayan ekipler, yaptıkları uzun araştırma sonucunda hırsızlık olaylarının bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini belirledi.

Adli makamlardan alınan izinler doğrultusunda ilçelerde bulunan işyerlerinden ve MOBESE kameralarından tespit edilen şüphelileri takibe alan jandarma, kısa sürede şüphelilere ulaştı.Adli makamlardan alınan arama kararlarıyla farklı noktalara eş zamanlı operasyonlar düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayları gerçekleştirdikleri önü sürülen A.Ş., R.A, H.Ş., H.G. ve M.E’yi gözaltına aldı.

18 yaşından küçük olan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çaldıkları inşaat malzemeleri, marketlerden çalınan yiyecekler,sigaralar ele geçirildi. Jandarmada ifadeleri alınan 5 şüpheli, adli kontrolün ardından mahkemeye sevk edildi.