İzmir’in Aliağa ilçesinde, jandarma ekipleri hurda dükkanına düzenlediği operasyonda 2 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi, 1 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, Ş.A’nın kendi hurda dükkanında atık madeni yağlara solvent, tiner gibi çeşitli inceltici madde ekleyerek ’10 numara yağ’ olarak nitelendirilen akaryakıtı yasa dışı olarak imal ettiğini belirledi. Jandarma ekipleri, hurda dükkana yaptığı operasyonda, Ş.A.’nın kendine ait hurda taşıma kamyonunun deposuna akaryakıt dolumu yaptığı sırada suçüstü yakalandı. Ayrıca, dükkanda yapılan aramalarda 3 adet IBS tank içerisinde 2 bin 500 litre inceltilmiş akaryakıt, 2 santrifüj ve 30 metre hortum ele geçirildi. Gözaltına alınan Ş.A., işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi.

KAÇAK AKARYAKIT ARAÇ YANGINLARINA NEDEN OLUYOR

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili alınan tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığı ve akaryakıt istasyonlarındaki denetimlerin arttığı ifade edildi.

Öte yandan yasa dışı yolla elde edilen yağın, solvent karışımı akaryakıt araç yangınlarına sebep olduğu vurgulandı.