Samsun’un Çarşamba ilçesinde Dikbıyık Jandarma Karakol Komutanlığı mahalle muhtarlarını ‘dolandırıcılık ve hırsızlık’ konularında bilgilendirdi.

Dikbıyık Mahallesi Merkez Camisi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Dikbıyık Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hakan Akçay, son günlerde artış gösteren dolandırıcılık ve mahallelerdeki diğer sorunlar hakkında muhtarlara uyarılarda bulundu. Başçavuş Hakan Akçay, “Çarşamba Kaymakamlığı aracılığıyla mahallelerimize kamera takılması hususunda yazılan resmi yazı mahalle muhtarlarımıza iletildi. Bunun herhangi bir zorunluluğu yoktur. Sadece teşvik amacıyla yapılan bir çalışmadır. Kamera taktırmak isteyen muhtarlar, mahallelerinde yer tespiti noktasında bizden yardım alabilirler. Her mahalleye en az 2-3 tane güvenlik kamerası takılırsa hırsızlık olaylarında sonuca daha çabuk ulaşırız. Kış nedeniyle mahalleler boşaldı. Bundan sonra hırsızlık olayları artış gösterebilir. Güvenlik kamerası taktırma düşüncesi olan mahalle muhtarları bizimle koordineli olsun. Güvenlik kamerasının caydırıcı bir unsur olduğunu unutmamamız lazım. Bu nedenle bizimde işimizin kolaylaşması ve bölgemizde yaşayan vatandaşların hem can hem de mal güvenliğini daha kolay sağlamamız açısından güvenlik kamerası takılması gerekmektedir” dedi.

Hakan Akçay ayrıca muhtarları kaçak yapılaşma, kaçak elektrik kullanımı, kum çakıl alımı, telefon dolandırıcılığı ve hayvan hırsızlıkları konusunda da bilgilendirerek uyarılarda bulundu.