Alınan bilgilere göre Karaman Jandarma Komutanlığı ekipleri,Karaman merkeze bağlı ilçe ve bazı köylerde bazı yabancı uyruklu kadın ve yaşı küçük kızların fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine hareket geçti.

6 aylık bir çalışma başlatan jandarma ekipleri fuhuş yapıldığı yönündeki ihbarı belge ve baskınla doğrulayarak, bu sabaha karşı operasyon için harekete geçti. 

Operasyon kapsamında, aralarında yabancı uyruklu ve yaşı küçük kızlarında fuhuş yaptırıldığı iddiası üzerine suç örgütü çökertilerek zanlılar gözaltına alındı.

Konya ve ilçeleri Karaman Merkez ve ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Yapılan baskın ve operasyonda toplam 10'u kadın 30 kişi çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, küçük yaşta kız çocuklarının cinsel istismarı, fuhuşa aracılık ve yer temini, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçları kapsamında gözaltına alındı.
Operasyonda, fuhuş ticaretine alet olan yaşı 18'den küçük kızların da bulunduğu öğrenilirken, bu kızların Azerbeycan ile çevre illerden getirilerek Karaman ve Konya ili ile ilçelerinde fuhuş yaptırıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolleri yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.