Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos adasına kaçmak isteyen 8 mülteci yakalandı. Mültecilerin neşeli tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.

Bodrum’dan Kos adasına yasa dışı yollar ile kaçmak isteyen 8 mülteci ve 2 organizatör kargı adası yakınlarında sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. 15 metre uzunluğundaki "Margarita" isimli gulet yat ile Kumbahçe sahilinden Yunanistan’a gitmek için çılan 8 göçmen, devriye atan Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı. Şüpheli tavırları ile dikkat çeken Suriyeliler, sahil güvenlik ekiplerince durduruldu. Kontrol amaçlı yanaştıkları lüks yattan 8 Suriyeli göçmen ve 1 organizatör yakalandı. 2’nci organizatör ise kaçarken sahil güvenlik ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

YAKALANDIKLARINA SEVİNDİLER

Suriye’den yasa dışı yollarla önce Yunanistan’ın Kos adasına, oradan ise İtalya’ya kaçma planı ile yola çıkan Suriyeli kaçak mültecilerin, içlerinde yaşlıların da olduğu ve zorlukla ayakta durdukları gözlendi. Yakalandıktan sonra sahil güvenlik komutanlığına getirilen ve yapılan işlemlerinin ardından polislere teslim edilen mültecilerin, sosyetik giyindikleri gözlerden kaçmadı. Yakalandıklarına sevinmiş gibi hareket eden mülteciler kameralara el sallamayı ve teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Gülümseyerek kameralara poz veren kaçak mülteciler daha sonra minibüse binerek yabancılar şubenin yolunu tuttu. Neşeli tavırları ise gazetecileri şok etti. Alışılmışın dışında davranan ve normalde kendilerini saklayarak gazetecilere gözükmek istemeyen mülteciler, bu sefer ise kahkaha atarak ve yüzlerini saklamadan el sallamaları dikkat çekti.