Fatih’te bir hana kaçak sigara operasyonu düzenleyen polisle işyeri sahipleri arasında gerginlik yaşandı. İşyerlerinin aranmasını istemeyerek taş ve şişelerle saldıran gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Olay, Fatih Mercan’da bulunan bir handa meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, polis bir handa kaçak sigara bulunduğu yönünde aldığı ihbar üzerine harekete geçti. Handa arama yapmak isteyen polis, işyeri sahiplerinin engeliyle karşılaştı. Dükkanlarının aranmasını istemeyen işyeri sahipleri, polisi taş ve şişe yağmuruna tuttu. Uyarılara kulak asmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Hanın önünde bekleyen işyeri sahiplerinin yakınları da polise tepki gösterdi. Çıkan arbedede birçok kişi yaralanırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla çevre hastanelere kaldırılırken, hanın içinde tutulan gözaltına alınan şahıslar, elleri kelepçeli olarak dışarıya çıkarılarak polis otosuyla emniyete götürülmek istendi. Bu sırada şahıslar, ellerindeki kelepçeleri göstererek suçsuz yere gözaltına alındıklarını iddia etti.

Polis handa ele geçirilen bir miktar sigarayı polis otosuna yükleyerek emniyete götürdü. Arbede sırasında hanın camları kırılırken, gözaltına alınan şahısların yakınlarıyla polis arasında zaman zaman gerginlik sürüyor.