Kadın Cinayetlerini Platformu, Manisa’da kocası tarafından dövülerek öldürülen ve öldüğünde 8 aylık hamile olan Burcu Akyol’un katil zanlısı olan eşi Semih Çapar’ın çifte cinayetle yargılanmasını istedi. 13 Kasım’da görülecek olan duruşması öncesinde Manolya Meydanı’nda stant açan platform, kadın cinayetlerine en ağır ceza verilmesi konusunda çağrı yaptı.

Kadın Cinayetleri Platformu, kocası tarafından dövülerek öldürülen 8 aylık hamile Burcu Akyol’un 13 Kasım’da görülecek olan duruşması öncesinde Manisalılara duruşmaya katılmaları yönünde çağrıda bulundu. Manolya Meydanı’nda açtıkları stant ile imza toplayan Platformun Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör, “Katilin çifte cinayetten yargılanmasını istiyoruz. Aslında gayet sağlıklı ve 8 aylık hamileydi Burcu” dedi.

Ailesinin kızlarını öldüren Semih Çapar’ın soyadıyla anılmasını istemediği için Burcu Akyol olarak hitap ettiklerini kaydeden Hasgör, Burcu Akyol’un ailesiyle mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

“KADIN KATİLLERİ İNDİRİMDEN YARARLANMASIN”

Platform olarak Manisa’da 4 davaya girdiklerini belirten Hasgör, “11 Mayıs 2014’te kocası Semih Çapar tarafından öldüresiye dövülerek, verdiği 15 günlük yaşam mücadelesi sonucunda Burcu Çapar kardeşimizi kaybettik. Bugün burada açtığımız stant ile mücadelemizi sürdürebilmek adına adliyeye Manisalı kadınları çağırıyoruz. Manisa’da 4 davaya girdik. 2 tanesinin sonucu müebbet. Biri ağırlaştırmış müebbet. Son olarak bununda ağırlaştırılmış müebbet cezasını almasını itiyoruz. Kravat takıp iyi hal indirimi almasını istemiyoruz. Sonuçta kadın öldürmüş. Katilin çifte cinayetten yargılanmasını istiyoruz” dedi.