Şişli Osmanbey’de 2 arkadaşıyla birlikte bir marketten alışveriş yapan turist kadının çantası, hırsızlık çetesindeki küçük bir kız çocuğu tarafından kaşla göz arasında çalındı.

Hırsızlık olayı, dün saat 12.00 sıralarında Şişli Osmanbey Halaskargazi Caddesi üzerindeki bir marketin önünde yaşandı. İddiaya göre, turist bir kadın 2 arkadaşıyla birlikte alışveriş yapmak üzere marketin önüne geldi. Bu esnada tamamı kadınlardan oluşan ve 1’i küçük yaşta kız çocuğu olan 5 kişilik hırsızlık çetesi, turistleri arkalarından takip etti. Turistlerin marketten alışveriş yaptığını gören hırsızlık çetesi, bir anda turist kadını çembere aldı. Bu sırada çete üyesi ufak kız, turist kadının çantasını çalarak hırkasının içine koydu ve diğer çete üyesine verdi. Hırsızlık çetesinin hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaşmasının ardından turist kadın çantasının çalındığı anlayarak, durumu diğer arkadaşlarına söyledi. Turistler çetenin peşinden koşmaya başladı. Çeteyi bir süre takip eden turistler, 200 metre ileride çantayı çalan küçük kız çocuğunu yakaladı. Küçük çocuğun çantayı annesinin çaldığını itiraf etmesi üzerine turistler bu sefer kadının peşine düştü. Kadını yolda durduran turistler, çantayı geri aldı. Kaçmaya çalışan kadın, turistler ve esnaflar tarafından kıskıvrak yakalandı. Çantayı geri alan arkadaşları turist kadına çantayı teslim etti. Ancak kadının kontrol etmesi sonucunda çantanın içerisindeki 100 euronun çalındığı anlaşıldı. Turistlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekibi, hırsızlık zanlılarını gözaltına aldı. Turist kadın ise çeteyle birlikte ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayı gören bir vatandaş, “Hırsızlar Türk, bunlar zenci kadının çantasını çalıyorlar. Diğer zenciler ise çantayı çalan küçük kızın annesini yakalıyor. Yakaladığı esnada küçük kız ’annemi yakaladılar’ diyor. Turistler çantayı alıyorlar ama çantadaki 100 euro para yok. Turist kadın çantaya baktığında boş olduğunu gördü” dedi.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.