Kağıthane’de duvarı delip girdikleri döviz bürosunu soyarak 1 milyon lirayla kaçan Moldovalı çete çökertildi. Güvenlik kamerasına yakalanan zanlıların, İzmir’deki bir döviz bürosundan da yaklaşık 800 bin TL çaldıkları belirlendi.

Kağıthane’de yaklaşık 9 ay önce silahlı kişiler tarafından soyulup bir kişinin öldürüldüğü döviz bürosu 29 Kasım günü tekrar soyguncuların hedefi olmuştu. Sanayi Mahallesi Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan Harran Döviz’e duvarı delip giren kar maskeli ve silahlı 4 soyguncu 1 milyon TL parayı alarak kayıplara karışmıştı. Olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, döviz bürosu ve çevresindeki güvenlik kameralarını inceledi. Kameralardan da tespit edilen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda Moldova uyruklu I.B. (35), N.P. (21), A.C. (27), I.H. (31) isimli erkek şahıslar ile A.C. (21) ve I.C. (42) isimli kadın zanlılar yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda döviz bürosundan çalınan silah, çalınan paraların bir bölümü ve ziynet eşyaları ile duvar delme işinde kullanılan çok sayıda kesme ve delme aleti, matkap, spiral, sinyal kesici jammer ve telsizler ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda çetenin, kendilerine aile süsü vererek 3 ay önce Türkiye’ye geldikleri ve 17 Ekim’de de İzmir’de bulunan bir döviz bürosundan yaklaşık 800 bin TL’lik döviz çaldıkları belirlendi.

Zanlıların, soygun öncesi bölgeye jammer yerleştirdikleri, ardından binanın arkasındaki duvarı delerek, özel bir kesme aletiyle kasayı kesip parayı çaldıkları belirlendi. Çaldıkları paranın büyük bölümünü harcadıkları öğrenilen zanlıların, olaydan sonra eğlenmeye gittikleri tespit edildi.

Çete lideri ile çete üyesi bir kadının ise sevgili oldukları öğrenildi. Bu birliktelikten dünyaya geldiği belirtilen 1 yaşında çocuklarının da gözaltına alınan anne ve babasıyla birlikte şubeye getirildiği görüldü. Kucağında çocuğuyla şubeden çıkan Molodovalı kadın zanlı, soruları yanıtsız bıraktı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

“9 AY ÖNCE YAŞANAN CİNAYET DE AYDINLATILSIN”

Öte yandan döviz bürosunun sahibi Necati İnce ve kız kardeşi Dilek Özkök, olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek bilgi aldı. Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Necati İnce, “1 milyon TL giden para ama 130 bin TL geri geldi. Altınların bir kısmı da burada. Emniyete teşekkür ediyorum. Türkiye’ye yabancıları sokmasınlar. Jammer kullanmışlar” dedi.

9 ay önce yaşanan diğer soygunda ise ağabeyi Ömer Faruk İnce’nin öldürüldüğünü hatırlatan Dilek Özkök ise, “Emniyete teşekkür ediyorum hırsızları yakaladıkları için. 9 ay önce yaşanan bir cinayet var. Ömer Faruk İnce cinayeti hala aydınlanmadı. O hırsızlık ve gasp hala sonuçlanmadı. Tam mutlu değiliz. Bence o olayla bu olayın bir ilgisi var. Ben sonuç istiyorum. Oradan 3 trilyon para gitti. Ama cinayetin sonuçlanmasını istiyoruz” diye konuştu.