ARAÇ MUAYENESİNDE VİZE ÇIKMAYINCA ELEKTRİK DİREĞİNE ÇIKTI

Karaman’da nakliye işi yapan 51 yaşındaki Nuri Büyükeken, Karaman’da Araç Muayene istasyonunda kamyonunu genişlik ölçümlerine göre geçiremeyince vize çıkmadı. Çılgına dönen sürücü hemen Araç Muayene İstasyonu karşısında karayolu üzerindeki Elektrik direğine çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Karaman’da nakliye işi yaparak geçimini sağladığı öğrenilen Nuri Büyükeken (51) bu sabah 70 DP 858 plakalı kamyonuna vize almak için Karaman Organize Sanayi Bölgesi girişi karşısında bulunan Araç Muayene İstasyonuna gitti. İdiaya göre yapılan ölçüm ve değerlerde kamyonun genişliğinin standartlardan fazla olunca sürücü Büyükeken’e vize verilmedi.
Bunun üzerine çılgına dönen sürücü hemen yolun karşısında bulunan elektrik direğine çıktı. Durumu fark eden çevredekiler hemen polise haber verince olay yerine polis, itfaiye ekipleri ve sağlık grevlileri geldi.
Bir taraftan polis konuşarak ikna etmeye çalışırken diğer yandan itfaiye havalı branda açarak önlem aldı.
Uzman Psikolog’un da hazır bulunduğu intihar vakasında, telefonla elektrik direğinde telefonla görüşen Nuri Büyükeken’e ayrıca aşağıdan Polis ekipleri ve yakınların da “Tamam  in aşağıya, aracının vizesini alacağız. Sana söz “demesine de ikna olmadı.
Polisin ısrarı ve itfaiye ekiplerinin çabalarına rağmen direkte çıktığı yerden daha da yukarıya çıkan Nuri Büyükeken’e bu kez itfaiye ekipleri merdivenine binerek elinde araç vizesinin yapılacağına dair belgeyi getirdi. Konuşmalar sürerken, Büyükeken’in dalgınlığından faydalanan ekipler hemen kucakladı. Direkte can pazarının yaşandığı olayda ekipler daha sonra güvenli bir şekilde bunalıma giren Büyükeken’i indirmeyi başardı. 

Ambulansa alınarak sakinleştirilen ve Psikolog tarafından bir süre dinlenen Büyükeken’e daha sonra polis eşliğinde araç muayene istasyonuna giderek aracının gerekli eksik işlerin giderileceği ve vizesinin yapılacağı sözü verildi.

Bunalıma giren Nuri Büyükeken, polis verdiği ilk ifadede; “Evimi geçindiriyorum. Aracıma 800 TL masraf yaptım. Vize için başvurdum. Genişlik için uyumsuz dediler. Bende çılgına döndüm. O zaman araç genişse aynaları söktürsünler.”diyerek sitem etti. Sakinleşen Büyükeken, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis ekipleri tarafından karakola götürüldü.

Polis olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.