Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kapalı bir garajda aracını çalıştıran ve araç içinde uyuyakalan sürücü, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Körfez ilçesi Yeni Yalı Mahallesi Ayva Sokak’ta ikamet eden ve Gebze’de bulunan bir fabrikada işçi olarak çalışan Yasin Demir (24), Cuma namazına gitmek üzere evden çıktı. Yasin Demir, evin altındaki garajda bulunan aracını motorun ısınması için çalıştırdı. Araç içinde bir süre bekleyen Yasin Demir uyuyakaldı. Yaklaşık 4 saat sonra oğlunu merak eden baba Veysel Demir, garajdan dumanlar çıktığını görünce içeri girdi. Oğlunu aracın içinde hareketsiz yatarken bulan baba, oğlunu Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Yasin Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hastane morgunda yapılan otopside Yasin Demir’in, aracın egzozundan çıkan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendiği tespit edildi.

Demir’in ablası Zuhal Sağlam, durumu fark ettiklerinde geç olduğunu dile getirerek, "Biz garaja geldiğimizde çaraba çalışıyordu. Kapılarını bile açamadık. Babam eve geldiğinde, ’bu arabanın kapısı neden açılmıyor, Yasin acaba arabayı açık mı bıraktı, işe gitti’ dedi. Ben de ’Ya içindeyse, o açık bırakıp gitmez’ dedim. Camlar da filmli olduğu için gözükmüyor hiçbir şey. Babam nereden gördüyse gördü. Zorladı zorladı kapıları açtı. Zaten elimize aldığımızda durumu kötüydü. Hastaneye götürdüğümüzde de olan olmuştu. Kurtaramadık" diye konuştu.

Egzoz gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Yasin Demir’in tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen cenazesi, Yeni Yalı Merkez Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Körfez Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.