Bursa’da silahlı ve kar maskeli 3 soyguncu cuma saati bir kuyumcu dükkanınını balyozla soymak istedi. Kepenkleri kilitli olan dükkanda nöbet tutan kuyumcu ise soyguncuları 4 el ateş ederek kovaladı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Kuyumcu Özgür Işık (25), "Silahı gösterdim ama balyozla kırmaya devam ettiler. Allah korusun beni bile öldürebilirlerdi. Ben öleceğime, annem ağlayacağına onun annesi ağlasın" dedi.

Alınan bilgiye göre, olay 13.10 sularında merkez Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi Pazar Caddesi’nde İsmet ışık’a ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. İşyeri kapalı olduğu sırada gelen maskeli ve silahlı üç kişiden iki kişi inşaat makasıyla kepengin kilidini kesti. Diğer silahlı kişi dükkan önünde nöbetçi kalırken iki maskeli soyguncu, ellerindeki balyozla camı kırmaya başladı. Ağabeyi Yunus ışık’ın Cuma Namazı’na gitmesi sebebiyle dükkan içerisinde nöbetçi kalan Özgür Işık (25), soygunculara silahını gösterdi. Işık’ın tabanca göstermesine aldırış etmeyen soyguncular balyozla camı kırmaya devam edince genç adam tabancayla dört el ateş etti. Bunun üzerine soyguncular ara sokağa giderek bindikleri plakasız otomobille olay yerinden uzaklaştı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Soyguncuların kaçtığı beyaz renkli otomobilin yakalanması için operasyon başlatıldı. Yaşadıklarını soğukkanlı bir şekilde anlatan Özgür Işık, ölümden döndüğünü ifade ederek, "Cuma vaktinde ağabeyim kepenkleri kapatıp namaza gitti. Ben de dükkandaydım. Aniden üç kişi kepenk kapattılar, maskeli ve silahlarla. Tabancayı gösterdim, ‘gidin’ dedim, gitmediler. Bana silahı doğrultunca ben de ona dört el ateş ettim. Balyozla cama vurdular. İçeride olduğumu biliyorlardı. Silahları vardı, ben de silahı gösterince iş değişti, kaçtı. Bu insanlar yakalandığında içeriye girdiğimde çıkmayacak, helal lokma peşinde koşan insanları böyle mağdur etmeyeceklerdi. Canlarından olacaklardı, Allah muhafaza. Beni de öldürebilirlerdi, o tepkiyle ne yapabilirim. Ben öleceğime, annem ağlayacağına, onun annesi ağlasın. Silahı doğrulttu, bilemezdim elinde kaç silah olup olmadığını. Kepenkleri kapatıp içeride nöbetçi kaldım. Silahla ateş edince sokak arasına kaçtılar. Silahı da doğrulttum ama köşedeki maskeli açıyı alamadı, alsaydı sıkabilirdi. Silahı göstermeme rağmen 3-4 el balyozla camı kırdı. Büyük ihtimal yaralı vardır, ayaklarını sıktım. İlk geldiğinde fırsat bulamadım, ellerinde silah olduğu için ancak silaha davranabildim."diye konuştu.

Dükkan sahibi İsmet Işık ise “Çocuklardan biri Cuma namazına gitmiş, diğeri de içeride beklerken aniden kepenkleri kaldırıp camı kaldırmışlar, çocuk da bunlara kurşun atmış. Kaçmış gitmişler. Silahı da çocuğumun üzerine doğrultmuş” diye konuştu.

Olay anında Cuma namazına gittiğini belirten ağabey Yunus Işık ise “Cumada namazındaydım gelmişler kaçmışlar, kardeşim de bir şey yok, onlarda bir şey var mı bilmiyoruz. Kardeşim korunmak amacıyla ateş etmiş. Maskeli üç kişi gelmiş. Cuma vaktinde imam hutbedeyken telefonum çaldı, baktım; kardeşim arıyor, biliyor camide olduğumu cevap verdim, ‘Abi, koş’ deyince hemen geldim." dedi.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Olay yerine gelen Gasp Bürosu ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini analiz etti. Saniye saniye kameraya yansıyan görüntülerde, olay yerine gelen maskeli üç kişiden ikisi balyozla cam kırarken diğer silahlı soyguncu dükkan önünde nöbet tutuyor. Kuyumcu Özgür ışık’ın soyguncuları uyarması da kameralara yansıdı. Uyarıya rağmen dükkandan ayrılmayan soygunculara doğru Özgür Işık’ın tabancayla ateş etmesi de görüntülere yansıdı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken; kuyumcudan çalınan bir şey olmadığı belirlendi.