Çağlayan’da ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtan kamyon, kar yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak bir eve girdi. Kazada 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Çağlayan Mahallesi Kumru Sokak’ta meydan geldi. Kömür dağıtımı yapan kamyonun sürücüsü Refik Yüce, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak apartmana çarptı. Çarpmanın etkisiyle apartmanın giriş bölümünde hasar oluşurken, kamyonette bulunan sürücü Refik Yüce, Murat Baş, Ali ve Zeki isimli kişiler yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrası olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, doğalgaz bağlantısını keserken, itfaiye ise çevrede güvenlik tedbiri aldı. Kamyon sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, polis kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kazayı ucuz atlatan ev sahibi Rafettin Ayvacı, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, ’’Bu işe bir çözüm bulsunlar. Benim eve girdi. Eve girmesi önemli değil. Burada birisi ezilecek, sonra başına gelen ağlayacak, başına gelmeyen unutacak. Yazık günah değil mi. Herkes görevini yapsın. Araba çarpınca evdeydik. Tam hanım kapıdan çıkacaktı, araba girmiş. 40 yılda bir oluyor böyle şeyler ama sonuçta burası tepe. Bu Kağıthane 19 mahalle ve hepsi tepe. Ona göre önlem alınması gerekir. Evde iki kişiydik. Yaralanmadık. Ama çıksaydık ölü olacaktık. Çarpan araba zaten bitmiş. Hurda araba ile kömür dağıtmaya çıkmışlar. Herkes görevini yapsın. Mutfağımız içeri çöktü. Daha önce burada tüp kamyonları da çukura geldiği zaman tüpler aşağıya düşüyordu. Bu araba şu gecekonduya girseydi, bir sürü insan ölecekti" dedi.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Şükriye Ayvacı ise "Ben yatak odasında giyiniyordum. Tam çıkacaktım. Sesi duyunca deprem oluyor zannettim, şehadet getirmeye başladım. Tam bu kapıdan çıkacaktım. Baktım sesler var. Bir baktım kamyon bizim eve girmiş. Şok oldum. Titremeye başladım. Ben zaten Adapazarı depremini yaşadığım için deprem oluyor zannettim. Yatak odası arka tarafta kaldığı için deprem oluyor diye ben şehadet getiriyordum. Ben 5 dakika sonra çıksaydım, zaten çıkıyordum, paltomu giyecektim. Baktım kamyon girmiş. Yaralıları gördüm ben. Orada iki kişi kanlar akıyordu, yaralılardı. Hemen ambulansı falan aradılar. Daha sonra doğalgazı kapatın, gaz kaçağı olabilir dediler. Çok korku atlattık" şeklinde konuştu.