Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesindeki MİT binasına bombalı eylem hazırlığındaki bir terörist 50. Yıl Karakolunun önünde vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bomba imha uzmanları teröristin üzerindeki bombayı etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

MERSİN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Mersin'de "dur" ikazına uymayınca vurulan teröristin, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bugün saat 08.15 sıralarında Yenişehir ilçesi, 50. Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmesi üzerine şüpheli şahsa "dur" ikazında bulunuldu. Ancak "dur" ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam eden şahıs, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirildi.

Ölü olarak ele geçirilen Suriyeli erkek şahsın kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

BOMBALI SALDIRGANIN KİMLİĞİ ARAŞTIRILIYOR
Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, MİT binasının yanında bulunan bir polis merkezine bombalı saldırı yapmak üzereyken vurularak etkisiz hale getirilen bombacının uyruğunun tespit edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Mersin'de Yenişehir ilçesinde MİT binası yanındaki 50. Yıl Karakolu'nun önünde bombalı eylem hazırlığındaki bir terörist vurularak etkisiz hale getirildi.

Teröristin, Gaziantep'ten bu yana polis ve istihbarat birimleri tarafından takip edilen bir Suriyeli olduğu iddia edildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada teröristin saldırı hazırlığındayken 'dur' ihtarına uymaması üzerine vurularak etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, teröristin kimliği ve uyruğu hakkında araştırmaların sürdüğünü açıkladı.