Yaklaşık 250 kişinin kaldığı cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangını duyan tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevi önüne akın etti. Belediyeye ait cenaze aracının cezaevine gelmesi üzerine tutuklu yakınları ile polis arasında arbede çıktı.

Karaman'da 'M' Tipi Cezaevinde adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu iki koğuşta havalandırma boşluğunda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yangının kontrol altına alındığını ve herhangi bir yaralı ve can kaybının bulunmadığını belirtti. Dumandan etkilen 2'si infaz koruma memuru, 9'sı mahkumun olmak üzere toplam 11 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını kaydeden Vali Kahraman, şunları söyledi:

" Adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu B-2 ve B-6 koğuşlarında yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı. Her hangi bir hayatı tehlike yok."  dedi.

Bu arada yangının koğuşlarda çıktığını, can kaybının olduğunun düşünülmesi nedeniyle cezaevine akın den mahkum yakınları, burada cezaevi görevlileri ile tartıştı ve kısa süreli arbede yaşandı. İl Jandarma Komutanı Selçuk Boz'un açıklaması ile sakinleşen mahkum yakınları, sadece sağlıklı bilgi almak istediklerini belirtti.

Karaman M Tipi Cezaevi'nde daha büyük izdiham yaşanmaması için Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Mersin-Karaman yolu cezaevi girişini kapatarak mahkum yakınlarına ve basın mensuplarına izin vermedi. Bu noktada da mahkum yakınları ile polis arasında tartışma yaşandı. Aynı noktada olay yerine gitmek isteyen ambulansın da kaza yapması nedeniyle zor anlar yaşayan polis, cezaevine gitmek isteyenleri engellemekte zorlandı.

Şanlıurfa'da cezaevinde çıkan yangında ölenlerin olması, Karaman'da mahkum yakınlarını tedirgin etti. İlgililerden sağlıklı bilgi alamayan, cezaevine gitmesi engellenen mahkum yakınları doğal olarak büyük panik yaşadıklarını dile getirdi.