Hırsızlık olayı, geçtiğimiz 18 Kasım'da Tahsin Ünal Mahallesi 1'inci sokak üzerindeki bir hırdavat dükkanında meydana geldi.

İddiaya göre, 76 yaşındaki Osman Hebebci'nin gece saatlerinde dükkanına giren kimliği belirsiz hırsızlar dükkanda bulunan çelik kasayı açıp içerisinde bulunan yaklaşık 6 bin lira ile kayıplara karıştı.

İhbar üzerine sokak üzerinde ve çelik kasada inceleme yapan Karaman Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro dedektifleri çelik kasanın metal ve sarı renkli olduğu tahmin edilen levyelerle açıldığını tespit etti.

İl genelindeki onlarca hırdavatçıya giden dedektifler yakın zamanda sarı renkli levye satıp satmadıklarını kontrol etti. Hırsızlığın yapıldığı dükkanın yakınlarındaki bir hırdavatçıdan sarı renkte levye aldığını tespit eden ekipler çalışmalarını bu yönde sürdürdü. Kent genelindeki yaklaşık 200 mobese ve güvenlik kamerasını tarayan ekipler sarı renkli levye alanların Erhan E. ve Recep A. olduğunu tespit etti.

Ekipler, İzmir nüfusuna kayıtlı Erhan E. ile Tokat nüfusuna kayıtlı Recep A.'nın hırsızlık olayının ardından bir petrolden yakıt alarak kentten ayrıldığını tespit etti.

6 gün boyunca iz süren dedektifler çelik kasa hırsızlarının İzmir'de olduğunu tespit etti. Karaman Asayiş Şube Müdürü Muhammet Ergin’in koordinesinde Karaman’dan çıkan ekipler çelik kasa hırsızlarını araç plakasından takip ederek yakaladı. Gözaltına alınan hırsızlar Karaman'a getirdi.

Hırsızlar Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.