Karaman'da 18 yaşındaki B.L.'yi kaçırdığı ileri sürülen 23 yaşındaki Ö. A. kendisini yakalamak isteyen polise av tüfeğini doğrultunca, polis tarafından bacağından tabancayla vurarak etkisiz hale getirdi. Yanında bulunan ve elinde bıçak olan arkadaşı 37 yaşındaki F. T. de yine polis tarafından bacağından tabancayla vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay, Dere Köyü'nde bir bahçede meydana geldi.

İddiaya göre, B.L., saat 22.30 sıralarında tanıdıklarına, Ö. A.'nın kendisini zorla otomobile bindirip kaçırdığı, yanlarında da Ö. A.'nın arkadaşı 23 yaşındaki A. S.'nin olduğu yönünde mesaj gönderdi. Yakınları da durumu polise bildirdi. Bunun üzerine polis, 7 ayrı suçtan kaydı bulunan ve daha önce bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan, bir süre cezaevinde kalıp tahliye olan ve bu suçtan hakkında 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö. A.'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan araştırma sonucu Ö. A.'nın Dere Köyü'nde olduğu belirlendi. Polis, Ö. A.'nın bulunduğu adrese gittiğinde 'Teslim olması' yönünde uyarıda bulundu. İddiaya göre, Ö. A. da av tüfeğini polise doğrultup ateş açmak isterken, polis tabancayla ateş ederek Ö. A.'yı bacağından yaralayıp etkisiz hale getirdi. O sırada elinde bıçak bulunan ve teslim olmak istemeyen Ömer A.'nın arkadaşı Fatih T. de tabancayla bacağından yaralanarak etkisiz hale getirildi. Ö. A. ve F. T., ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ö. A.'nın B.L.'yi birlikte kaçırdığı ileri sürülen A. S. de gözaltına alındı.

DÖVÜP TECAVÜZ ETTİ İDDİASI

Polisin gelmesiyle Ö. A.'nin elinden kurtulan genç kız da, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. B.L. polise verdiği ilk ifadesinde Ö. A.'nın kendisini zorla kaçırıp, Dere Köyü'nde bir bahçede dövüp tecavüz ettiğini, geçen yıl da yine Ö. A. tarafından tecavüze uğradığını ancak ailesini öldürmekle tehdit ettiği ve evlerini kurşunladığı için şikayette bulunmadığını iddia ettiği öğrenildi.

Karaman Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından özel bir hastaneye sevk edilen Ö. A.'nın ilk ifadesinde ise suçlamaları kabul etmediği ve B.L.'nin kendi istediği doğrultusunda ilişkiyi girdiklerini ileri sürdüğü öğrenildi.

Polisin, bahçede ve otomobilde yaptığı incelemede tecavüzle ilgili bazı delilleri tespit ettiği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.