İmaret Mahallesi 130. Sokak'ta 17 Kasım'da, sokakta yürüyen Ali Derman'ın (28) motosikletli kişiler tarafından tabancayla ateş açılarak öldürülmesine ilişkin Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, olayın yaşandığı sokaktaki bir işyerinin güvenlik kamera görüntülerinin silindiğini belirledi.

Bunun üzerine iş yeri sahibi A.A.E'nin cep telefonunu inceleyen ekipler, bu kişinin ölen Ali Derman ile telefon görüşmelerini ve Derman'ın bulunduğu görüntüleri sildiğini belirleyerek, çalışmalar sonucu telefondaki görüntüleri ortaya çıkardı.

Şüpheli A.A.E'yi gözaltına alan ekipler, olaya karıştığı belirlenen H.G, H.E. ve N.Y'yi de Mersin'de yakaladı.

İddiaya göre Al.A.E, aralarında husumet bulunan Ali Derman'ı konuşmak için iş yerine çağırdıktan sonra Derman'ın başka bir husumetlisi H.G'ye de haber verdi. Bir süre sonra H.G'nin yönlendirmesiyle H.E. ve N.Y. motosikletle olay yerine gitti. Motosikletteki N.Y, Derman'a 14 el ateş açarak, olay yerinden kaçtı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A.E. ile H.G. "azmettirmek", H.E. "cinayete yardım etmek", N.Y. ise "adam öldürmek" suçlamasıyla çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Güvenlik kamera görüntülerinde ise motosikletle ilerleyen 2 kişinin, silahla ateş açması görülüyor. Diğer bir görüntüde ise kurşunların isabet ettiği Derman'ın düşmesi yer alıyor.

İmaret Mahallesi 130. Sokak'ta 17 Kasım'da yaşanan olayda, sokakta yürüyen Ali Derman'a motosikletli kişiler tarafından tabancayla ateş açılmış, ağır yaralanan Derman, kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.