Karaman’da kepçeyle toprak kazılması sırasında Karaman Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz veren ana borunun patlaması sonucu sanayideki fabrikalara giden gaz akışı kesilirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Karaman’da kepçeyle toprak kazılması sırasında Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) gaz veren ana borunun patlaması sonucu sanayideki iş yerlerine giden gaz akışı kesildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.  
  Olay, Piri Reis Mahallesi Ereğli yolu üzerinde bulunan büyükbaş hayvan çiftliği alanı içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftlik içindeki bir alanda kepçeyle toprak kazıldığı esnada kepçenin OSB’ye gaz veren ana boruya değmesi sonucu büyük bir patlama oldu. Patlamanın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kepçenin neden olduğu olay sonrasında OSB’ye gaz akışı kesildi. Patlamanın ardından gaz firması yetkilileri de bölgeye geldi. Polis gazın patlamasının yaşandığı alanı boşaltıp şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Enerya’nın Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç da patlamanın yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu.
  Kılıç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kepçeyle kazı yapıldığı sırada kepçe OSB’ye giden çelik ana boru hattını patlatıyor. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Ekiplerimizle birlikte olay yerindeyiz, çalışmalara başladık. Yaklaşık 5 saat gibi bir süre zarfında OSB’ye gaz vermeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.