13 Nisan tarihinde Karaman merkeze bağlı Kılbasan köyünde H.M.B (35) isimli vatandaşa ait tarla ve bağ evinde meydana gelen hırsızlık olayına ilişkin olarak İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin saatlik MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri ekipler tarafından incelendi. İncelemeler sonucunda 2 adet kamyonetin hırsızlık olayında kullanıldığı tespit edildi. Araçları takibe alan ekipler geçtiğimiz gün akşam saatlerinde şüpheli kamyonetlerden birini Karaman’da yakaladı. Kamyonette bulunan K.A (23), K.A (22), F. A (26) ve N.K (21) isimli 4 şahsı gözaltına aldı.

Şahısların sorguda farklı tarihlerde 11 bölgede damlama borusu, fıskiye, demir ve hurda malzemesi hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdikleri ve elde ettikleri malzemeleri Konya’nın Ereğli ilçesindeki bir hurdacıya sattıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 11 farklı faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken şüphelilerin 11 vatandaşı toplamda 400 bin TL zarara uğrattıkları tespit edildi.