Alınan bilgiye göre, Hisar Mahallesi 451 Sokak’ta bulunan iki katlı evin birinci katında kiracı olarak oturan Ümit ve Fadime Adıgüzel çiftinin son olarak evlerinin önünde park halindeki servis minibüsü, geçtiğimiz gece saat 01.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından benzin dökülerek kundaklandı. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde evin önüne gelen kimliği belirsiz kişi bidondaki benzini minibüse dökerek ateşe verdikten sonra hızla olay yerinden koşarak kaçtı. Görüntülerde servis minibüsünün alev topuna döndüğünü gören aile ellerinde su dolu kovalarla yanan minibüsü söndürmeye çalışırken, olay yerine gelen itfaiye ekibi ise yangını tamamen söndürüyor.

"2,5 YIL İÇİNDE 6 KEZ KUNDAKLAMA YAŞADILAR"
Bu eve yaklaşık olarak 2,5 yıl önce kiracı olarak oturduklarını anlatan Fadime Adıgüzel, "Bu süre zarfında daha önceden evimizin merdiven altı, avludaki elektrikli motor ve yine avludaki kanepeler kundaklandı. Ayrıca oturduğumuz evin üst katının balkon kısmındaki eşyalar da yakılmıştı. Son olayda ben evde televizyon izlerken dışarıdan bir anda ışık geldiğini fark ederek pencereden bakınca aracımızın yandığını gördüm. Eşimi uyandırmamla birlikte kovalar ve su hortumu ile aracımızdaki yangını kendi imkanlarımızla söndürdük’’ dedi.

"KUNDAKÇI İÇİN EVE GÜVENLİK KAMERASI KURDULAR"
Bu yangınların sıklığı nedeniyle üst komşularıyla ortaklaşa evin çevresine güvenlik kamerası kurduklarını da belirten Fadime Adıgüzel, "Bu evin ilk sahibi bu yangınlar nedeniyle satmış. Biz yaklaşık 2,5 yıldır bu evde oturuyoruz ve toplamda 6 kez değişik bölgelerinden evimiz kundakçının hedefi oldu. Güvenlik kameralarında bir şahsın hızlıca evimizin önündeki aracın önüne gelerek benzin dökmek suretiyle ateşe verdiği görülüyor. Biz biran önce bu şahsın yakalanmasını istiyoruz. Geceleri korkudan uyuyamıyoruz. Böyle devam ederse buradan taşınmak zorunda kalacağız" diye konuştu.

“BIKTIM ARTIK YANGINLARDAN”
25 yıldır aynı evde yaşadığını söyleyen Nazmiye Kara (66) da kapılarının önündeki otomobilden, balkonlarındaki koltuklara kadar değişik zaman aralıkları içerisinde yakıldığını ifade ederek, “Hiç böyle bir şey ile karşılaşmamıştım. Böyle bir kötülük görmedim. Devlet çalı verdi onu yaktılar. Evin önündeki koltuğu yaktılar. Aşağıdaki komşumun tekerlerini yaktılar. Ev simsiyah oldu. Evin önüne koltuk geldi yeni, onu yaktılar. Balkondaki koltukları yaktılar. Şimdi yine komşumun arabasını yaktılar. Önceden de yakmışlardı.” dedi.

Kimseye bir kötülük etmediğini dile getiren Kara, çıkan yangınlardan artık bıktığını belirterek, şunları söyledi;

“Çocuklarım vardı evde balkonu yaktılar, itfaiyeciler gelmeseydi biz hep yandıydık. İtfaiyeciler geldi kaldırdı bizi, bir baktık her yer yanıyor. Polisler şüphelendiğin var mı diye soruyor ama 65 yaşında bir kadınım kime ne kötülüğüm olur benim. Neden hep benim evim yanıyor. Bunun altında ne varda gönderiyorlar bu genç oğlan yakıyor benim evimi.”