Karaman'da 2004 yılında, boş arazide silahla öldürülmüş halde cesedi bulunan kişinin katil zanlısı olarak 2 kişi tutuklandı.

Karaman'da 2004 yılında Urgan Mahallesi'nde boş bir arazide silahla öldürülmüş halde cesedi bulunan İlhami Karaca'nın katil zanlılarının bulunması için harekete geçen Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dosyada adı geçmesine rağmen hiç ifadesi alınmayan Muhammet S'ye (33) ulaştı.
Ekipler, geçen yıl, birlikte yaşadığı Asuman Yörük'ü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve halen ceza evinde olan Muhammet S. ile cezaevinde görüştü.

İlhami Karaca'yı, kız arkadaşıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Muhammet S, arkadaşı Ali O'nun (37) da cinayette kendisine yardım ettiğini ileri sürdü.

Muhammet S'nin ifadeleri üzerine harekete geçen polis ekipleri, Ali O'yu da gözaltına aldı. Ali O. ve Muhammet S, İlhami Karaca'nın silahla öldürülmesiyle ilgili tutuklandı.

Karaman'da 20 Şubat 2011'de evlerinin yanındaki harabede cesedi gömülü bulunan Asuman Yörük'ün öldürülmesi iddiasıyla tutuklanan Muhammet S'nin, Yörük'ün annesiyle birlikte çıktığı ulusal bir televizyon kanalının programında, çok sevdiğini söylediği genç kızın bulunması için gözyaşı döktüğü öğrenilmişti.