Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri 08-10 Kasım 2017 tarihleri arasında kent genelinde uygulama gerçekleştirdi.

Uygulama hakkında açıklama yapan Karaman Emniyet Müdürlüğü, şunları aktardı;

“İlimizde genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, halkımızın huzurunu bozacak her türden fiilin engellenmesi amacıyla Müdürlüğümüze bağlı birimlerimiz tarafından aralıksız şekilde çalışmalar sürdürülmektedir. 

Bu kapsamda 08 – 10 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan planlı çalışmalar ve uygulamalar neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek ve bu silahlara ait fişekler ele geçirilmiş, konu ile ilgili (10) şahıs hakkında adli/idari tahkikat başlatılmıştır.
Eylül ayı içerisinde kapı göbek kilidinin kırılması yoluyla 4 farklı adresten hırsızlık olayına karışan, aynı zamanda başka il ve ilçelerde de hırsızlık suçlarına karıştığı tespit edilen 3 şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yürütülen planlı çalışmalar kapsamında 08 Kasım 2017 tarihinde yakalanarak adli tahkikat başlatılmış, Müdürlüğümüzdeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir. 

Yine Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda, biri cezaevi firarisi diğeri hırsızlıktan aranan 2 şahıs 09 Kasım 2017 günü yakalanmış, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir.

Genel güvenlik ve asayiş uygulamalarının yanında son 24 saat içerisinde trafik düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız kapsamında, toplam 510 araç sorgulanmış, 89 araca Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yasal işlem yapılarak, 18 araç trafikten men edilmiş, toplam 31.565 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır.

İlimizde huzur ve güven ortamının devamına yönelik kararlı çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir.”